Grattis!

Äntligen har Victoria och Daniel förlovat sig! Nästa år blir det ett kungligt bröllop i Sverige.
Men nu ska väl alla tråk-månsar som inte fattar att det är 2000-talet sitta och gnälla på att han inte är tillräckligt fin för vår kronprinsessa. Så otroligt töntigt.. hon är bara människa, precis som "vi andra". Hon har bara fötts in i en familj som kallas kungligheter. Ingen av dom har gjort något särskilt för att få den titeln så vad gör dom finare än icke-kungliga?
Ena sekunden ska Victoria beskrivas som bättre än andra och sättas på en piedestal, men i nästa ska hon inte ens få vara lycklig med vem hon vill.
Hörde lite på radion när dom pratade om förlovningen, och varför i hela friden måste Daniel kalla Victoria för "kronprinsessan"?! Dom har varit tillsammans i typ 7 år och nu ska dom gifta sig, men han får inte ens kalla henne Victoria..
Det finns så mycket konstigheter..

Grattis från mig iallafall! Hoppas dom får det bra ihop och blir lyckliga nu:)

/Jenny*

Jag ville ju ha cheesecake..

Hjälp vilken jobbig lektion det var igår, orkade inte lyssna till slut. Läraren svävar iväg och jag hänger inte med hela vägen.. en så filosofisk människa som analyserar allt och det känns väldigt flummigt ofta. Skulle inte ha haft honom egentligen, och det märktes. Kändes som han gått dit bara för att det står att vi ska ha lektion på schemat, och sen bara pratade för att tiden skulle gå. Ibland är det extra drygt att sitta på ett tåg i mer än tre timmar för att ta sig till skolan..
Och appropå tåg, på vägen hem var jag med om något som fortfarande känns obehagligt. Vi kom in i en vagn och satte oss på ett 6-säte. På 4-sätet bredvid satt det två killar redan.Efter ett tag viskar en av tjejerna jag satt med att dom satt och drack där bredvid oss. Och då menar jag drack sprit, dom satt och groggade där på tåget klockan halv ett.. det kändes ju sådär roligt. Men det blev värre, när dom började spela musik för hela vagnen. Tyckte jag hörde orden "white race.." och tänkte bara "nej snälla". Men jodå.. det spelades rasistisk musik alldeles bredvid mig och jag började nästan må illa. Jag mådde både psykiskt och fysiskt dåligt. Hjärtat slog hur fort som helst, jag blev alldeles varm och satt och skakade. Det var så nära att jag reste mig och bytte plats. Önskade att jag hade mer krut i mig och hade bett dom respektera oss andra som inte ville lyssna på sådan musik. Men sedan fick jag chansen att göra något helt olikt mig.. en av killarna lutade sig mot oss och sa "ursäkta.. ni får säga till om ni tycker att vi spelar för högt". Då sa jag att "ja ni får gärna sänka lite". Eftersom dom nyss hade sänkt undrade den andra killen om det fortfarande var för högt trots att dom sänkt. Och då sa jag ungefär såhär "om jag ska vara ärlig så är det musiken jag har problem med". Jag är (tyvärr) en riktigt feg människa så att jag sa det är stort för mig. Men jag klarade verkligen inte av att låtsas som ingenting. Tror dom faktiskt blev förvånade dom också. Fick (nästan lite ursäktande) svaret att det var blandad musik så det kom "annat också". Alltså förstod dom vad jag menade.
Jag önskar att världen var en fördomsfri plats där ingen dömdes för saker de inte kan göra något åt, t ex hur de ser ut...

Har iallafall bakat min jordgubbs-cheesecake idag. Blev inte alls nå bra:( Smakar alldeles för mycket digestivekex och blev bara inte god. Har ställt den i kylen nu, och man vet ju aldrig, kanske kommer jag tycka den är godare när jag smakar sen igen. Så typiskt bara, jag hade stora förväntningar på den där cheesecaken(?)..
Var på inflyttningsfest igår, blev inte så särskilt livat.Var iallafall super trött när vi kom hem sen så jag gick och lade mig nästan på en gång. Så skönt att vara riktigt trött och somna fort! Annars ligger jag vaken flera timmar och ska jag upp klockan fyra blir det inte många timmars sömn..
Är det förresten okej att ha inramade kort på ett ex när man har en ny partner. Nej nej nej tycker jag. Heartbreaking är det faktiskt.. förstår inte att vissa verkar tycka att det inte är konstigt och respektlöst.

Hur kunde Velvet inte gå vidare i melodifestivalen? Hennes låt var faktiskt bra ju. E.M.D gick iallafall vidare och det var dom & Velvet som hade bästa låtarna. Går bara utför med melodifestivalen tycker jag.. varje år så tycker dom flesta att det mest varit skitlåtar med. Tänk om man levt och hängt med på den gamla goda tiden med ABBA och Carola. Tycker inte om Carola som person, men hennes låtar från melodifestivalen är ju grymt bra. Finns hur många bra låtar som helst från gamla melodifestivaler!
Jaja.. det är ju så himla komplicerat också. Har inte sett någon av dom andra deltävlingarna i år, men jag har nog inte missat så mycket.
Men seriöst! Molly Sandéns låt var verkligen inte bra och nu gick hon hela vägen till globen. Suck..

Nu såg jag att det är "Om en pojke" på trean. Älskar den filmen!!
/Jenny*

Tänk vad jag kan

Ibland kan faktiskt till och med jag laga riktigt god mat! Jag satt och letade recept på internet innan vi skulle handla för att få lite inspiration, och hittade ett recept på fetaostgratinerad kyckling. Jag tyckte det lät så gott att jag ville prova göra det ikväll, och fan vad gott det blev! Smakar verkligen fetaost och jag älskar det. Gjorde klyftpotatis till, som faktiskt också blev grymt gott ikväll:) Men vi hade inte så mycket potatis så det blev kroketter också.
Blir så glad när jag lyckas så här, och jag gjorde det alldeles själv! Så jag kan vara stolt över bara mig och veta att det faktiskt var jag som gjorde det gott. Jag är verkligen inget proffs vid spisen, har så himla dålig fantasi när det kommer till att laga mat. Och har jag ett recept så följer jag det ord för ord. Annars vet jag inte alls vad jag ska göra, kan inte gissa mig fram till vad som skulle kunna vara gott.. kanske lär mig med tiden. Men helst skulle jag ha en privat kock hemma som kunde laga allt jag känner mig sugen på:)

Skrev ner ett recept på jordgubbs-cheescake också. Men jag vet inte om jag kommer göra den ikväll.. maten skulle göras i ugnen så jag kunde inte baka förut. Och nu har klockan hunnit blivit ganska sent. Kanske får bli bakning imorn istället. Slutar 12 och vi pendlare tänkte gå tidigare så vi hinner med tolv-tåget hem. Det är så jäkla skönt att hinna med det tåget och få börja helgen i bra tid! Tänkte åka in till ljusdal och gå på biblioteket för att leta lite böcker, är ju så jäkla dyrt att köpa alla. Sen tänkte jag gå in på systembolaget också, ska på inflyttningsfest på kvällen och det kan vara bra att ha något att dricka. Blir både nytta och nöje imorn alltså:)
Skulle vara gott med lite cheescake måste jag säga.. men samtidigt är det ju bara torsdag. Och jag ska väl ändå kunna hålla mig borta från sötsaker till imorgon. Var så himla sugen på choklad igår när jag skulle åka tåget hem, men jag köpte ingenting, riktigt duktigt! Var så himla jobbigt, dom hade kladdkaka i cafeterian i skolan och jag ville verkligen ha en bit! Kladdkaka med grädde... hoppas hoppas hoppas att dom har det imorn också så jag kan köpa lite fika innan lektionen.


/Jenny*

mums!

Idag hittade jag geléhjärtan i gävle!


Nu är dom snart slut..
göttans var det :)

/Jenny*

Valentins dag

Jag kunde inte ens köpa geléhjärtan åt mig själv på alla hjärtans dag.. för dom var så klart slut.
Skulle inte ha väntat så länge, för nu fick jag inga alls. Inte ens av mig själv.

Happy freakin' Valentines Day
/Jenny*

Värdelöst

Gud vilken värdelös dag!
Så här skulle min dag ha sett ut:
Kliva upp 4, duscha och göra mig klar och sen åka tåget till gävle kl 06:09. Sen skulle jag komma fram typ 07:40, åka buss upp till skolan fem i åtta, leta upp dom andra och börja "lektionen" kvart över 8. Det skulle ha slutat kl 9 och då skulle jag ha väntat på tåget hem 10:10.
Så här såg min dag ut:
Jag klev upp 4, duschade och gjorde mig klar och sen hoppade jag på tåget 06:09 till gävle. Klockan 08:35 kom jag fram till gävle och missade då precis halv nio-bussen till skolan. Det var då ingen idé att gå upp till skolan heller eftersom jag inte hade hunnit varit med ändå. Så jag satt kvar på stationen tills att två ur min grupp kom dit också så jag iallafall slapp vänta själv. Sen så åkte jag 10-tåget hem.
Alltså: Jag klev upp 4 och åkte tåg i typ 2,5(!) timme för att sitta på stationen i gävle i 1,5 timme och vänta på tåget hem igen. Jag var helt knäckt och började gråta för mig själv när jag kom fram till stationen.
Ett j*vla skit tåg framför oss i bollnäs krånglade så på grund av det blev vi nästan en timme försenad till slut.
Fredag den 13:e.. varför betyder det sån otur för just mig?! Jag tyckte att 45 minuters lektion kändes lite onödigt att åka in för, men det här blev ju helt sjukt!

Ingen bra start på helgen.. och ikväll blir man väl alldeles själv. Undra vad jag ska äta...
Nu ska jag iallafall bara sitta framför tv:n och tycka synd om mig själv. Och dricka Cola:)
/Jenny*

Vår tack!

Det är verkligen synd att det blir så mycket på en gång när vi har psykologi. För ofta är det riktigt intressant att lära sig, men det blir helt omöjligt att hänga med efter ett tag..
Idag gick vi igenom grupp-arbetet vi ska göra, hjälp. Just nu känns det super svårt att komma på vad vi ska göra. Men man gör det nog svårare än vad det är. Att komma på en frågeställning är nog lätt egentligen, men då blir man väl inte nöjd istället. Det måste vara ganska lätt så att vi kan genomföra det, men man vill ju ändå att det ska vara roligt och intressant..
Det som känns väldigt bra är att jag är i en super bra grupp! Tre av tjejerna gick jag med förra terminen och jag vet att jag kan vara säker i den gruppen, ingen som tar över så ingen annan får komma fram. Vi har också fått en till medlem i vår grupp, och hon är super snäll hon också! Det är roligt när man ser att det finns trevliga personer i den nya gruppen, har ju ingen aning om vilka dom är sen förut. Så vår grupp känns verkligen hur bra som helst..
Nu ska vi in och få lite hjälp inför uppgiften på fredag. 45 minuter kommer det att ta.. tågresan fram och tillbaka tar lite mer än tre timmar och jag ska bara in för 45 minuter. Vi tog iallafall första tiden så vi kan åka hem så fort som möjligt igen. Kommer vara hemma till 12 igen:) Väldigt skönt att komma hem och ha hela dagen kvar, blir lite längre helg då också. Blev så bortskämd förra veckan när vi hade ledigt tors- fre- lör- och söndag. En riktigt härlig lång-helg! Så den här helgen blir bara en vanlig kort två-dagars:(

Fattar inte hur det kan vara så kallt?!
Var -25 imorse när jag gick hemifrån.. så äckligt kallt. Näsan höll på frysa ihop på vägen till tåget. Och mina stackars öron! kändes som dom skulle ramla av..
Nä fy, nu får det bli vår snart! Lite synd med Sverige, att det är så jäkla långa vintrar. Jag är en sommar-människa och vill ha sol och värme. Hoppas vi får en fin sommar i år iallafall, men det vet man ju aldrig hur det blir med det heller. Jag vill åka utomlands. Och då borde jag väl passa på när jag är ledig från skolan. Vågar knappt vara hemma när jag är sjuk för jag vill inte missa så mycket. Sen är resorna ju billigare på vår/sommaren också.. hade varit hur härligt som helst att bara få komma bort!

Just nu är det bara att fokusera på skolan och att klara kurserna den här terminen.. sen ska det bli skönt med ledighet!
/Jenny*

Blä..

Fy vilken jobbig dag!
För det första har jag sovit mindre än vanligt i natt. Kan inte ha sovit mycket mer än 1 timme sammanlagt. Somnade inte på tåget till gävle heller så jag är trött. Trodde att det skulle bli en bra dag när jag hörde att vi slutade vid lunch, för då skulle jag kunna gå lite tidigare och hinna med 12-tåget. Det kändes jätte skönt, på schemat skulle vi sluta 3 och då hade det blivit 4-tåget. Hade kunnat åkt 2-tåget, men jag kände att jag inte hade lust att vänta. Så det verkade som om dagen skulle bli riktigt bra när jag fick komma hem före 2 istället för 4 eller 6. Men särskilt bra blev det så klart inte ändå.
Det började i Holmsveden med att vi fick veta att vi måste åka buss till bollnäs och tåg därifrån igen, det var något tåg som spårat ur vid kilafors. Bussen mot Bollnäs skulle komma "om en kvart".. mer än en halvtimme senare satt jag iallafall på bussen. När jag kollade på klockan såg jag att om allt hade funkat som det skulle hade jag varit hemma i jarse då.. När vi kom fram till Bollnäs hoppade jag på tåget och trodde det var lugnt, när dom berättar att vi måste åka buss från Vallsta eftersom tåget vi satt i skulle vända och åka tillbaka mot Gävle, och det skulle komma för sent om det åkte hela vägen till Ljusdal först. Då kände jag bara för att gråta ett tag.. varför måste precis allt krångla samtidigt?
Så här blev alltså min resa:
Tåg
Buss
Tåg
Buss
Och jag var så himla trött! Ville bara sova, men det gick inte så bra när det aldrig blev lugnt.
Blev inte alls så skönt som jag trodde att hinna med 12-tåget och komma hem i bra tid..

När jag kom hem somnade jag i soffan framför tv:n.. kunde inte hålla ögonen öppna. Nu är det skönt att veta att jag är ledig imorn. Förhoppningsvis blir det lite pluggande då, behöver läsa i psykologiboken!

Nu måste jag ha en macka.. magen är hungrig.
/Jenny*

Tv-nörd

Idag började One Tree Hill igen! Har saknat den serien.. tycker den är så bra. Och äntligen är Peyton och Lucas tillsammans igen, så klart kunde Lucas inte låtsas att han inte ville ha henne längre:)
Peyton är lätt bäst i den serien.
Men nu kommer jag sakna greek istället. Det var också super bra så nu är jag kär i den serien. Där hoppas jag så klart att Casey och Cappie ska hitta tillbaka till varandra.
Jag är en liten tv-nörd..

Igår var vi ut på puben igen. Vet inte om morgonens huvudvärk var värt det.. Men jag fick använda mina nya snygga byxor och skor!

Nu ska jag laga lite korv och makaroner så vi har matlådor till imorgon, dags för skola igen.
Och sen så har ju Gossip Girl börjat igen också.. kanske blir lite tid över att kolla på det också:)

/Jenny*



Min Party-outfit:)                              Ääälskar mina nya skor!

En värld full av liv

Det var faktiskt bättre "på min tid" när det gäller tecknad film. Disney-filmerna var ju helt underbara! Lyssnar på låten "En värld full av liv" från Lejonkungen, en så vacker låt. Och filmen.. en av dom bästa filmer som gjorts tycker jag då. Var ett tag sen jag såg den nu, men jag börjar nästan gråta bara jag tänker på när simbas pappa dör.
När vi hade redovisning på tema-arbetet i vår kurs Estetiska lärprocesser var det en grupp som hade Lejonkungen som tema. Dom gjorde en "strump-teater" och herre gud vad bra det va! Före hade det varit två grupper som haft väldigt känslosamma presentationer och alla var på gränsen till tårar hela tiden för det var så vackert. Jag satt och kämpade för att inte gråta, sen kom strumporna och då kunde jag inte hålla mig längre. Jag skrattade så tårarna sprutade! Sen blev det sorgligt så tårarna rann för det..
Den dagen var jobbig, men på ett "bra" sätt. Nästan alla grupper hade super bra presentationer och jag tror inte att det var nån i rummet som inte grät iallafall lite den dagen. Temat var kollision och många valde ämnen som t ex 11 september och tsunamin. Dagen efter blev det mer tårar och skratt när andra halvan av gruppen visade sina presentationer.
Min grupp visade upp vår kollision den andra dagen. Vi hade valt ämnet homosexuallitet och jag tycker vi gjorde ett väldigt bra jobb. Gud vad vi kämpade innan vi kom på en idé som vi kunde vara nöjda med. Men till slut blev det bra. Jag och en till tjej i gruppen var super nervösa för vi tycker det är jätte jobbigt att redovisa inför grupp, men jag måste få säga själv att vi var riktigt duktiga! Spelade ut ordentligt när vi skulle sitta och "gulla" på slutet till Katy Perry's "I Kissed A Girl". Var flera stycken sen som sa att dom bara satt och väntade på att vi skulle börja hångla:) Riktigt så långt gick vi inte, men att folk trodde det måste ju betyda att det såg äkta ut.
Önskar att jag hade presentationerna på film, skulle vilja se dom igen!

Nu ska jag sätta mig och titta på En djävulsk romans, den filmen är så bra!
/Jenny*

Perfekt

Vanilla Sky's version av Umbrella är helt underbar! Själva låten är så grymt bra, och videon är klockren! Är ännu roligare om man tittar på Rihannas video först, så ser man verkligen var dom får sin inspiration ifrån:) Men jag måste ju säga att killarna är grymt mycket snyggare i sin video än vad hon är i sin. Jag tycker att hennes video ser ut som ett skämt den också, skillnaden är väl att hennes kanske inte är tänkt att vara det..
Dessa pojkar är härliga.

Oj vad klockan är mycket, dags att sova ser jag.
/Jenny*

Bortskämda idioter

Fan vad det finns bortskämda idioter i världen! Kollade på MTV och programmet "My super sweet 16", och gud vilken hemsk människa det handlade om. Hon ville att hela gatan utanför klubben där hon skulle ha sin fest skulle stängas av den kvällen, så att hon kunde ha en parad där till sin entré. Då säger hennes fest-fixare att det nog blir svårt för att det är mycket trafik på den gatan den tid hon ska ha fest. Men hon tycker så klart att dom får hitta en annan väg. Då kommer det allra bästa: fest-fixaren säger att det ligger ett sjukhus på andra sidan vägen och tänk om ambulanserna skulle behöva ta sig fram? Tjejens svar blir då att dom "får vänta eller köra runt för hennes fest är viktigare". Vilken b*itch! Jag klarar inte av såna människor, hur finns det ens i någons värld att säga något sådant?! Och när hon säger det svarar hennes mamma att "om det är så hon vill ha det ska det vara så" typ. Den människan borde ju tydligen aldrig ha skaffat barn! Om ens unge är så grymt självisk och vidrig borde man skämmas.. det är ett stort misslyckande som förälder. Jag förstår inte hur vuxna människor tänker när dom låter sina barn bli så där. Dom verkar tro att en bra förälder är någon som ger ens barn ALLT dom ha vill precis när dom vill ha det. Men det funkar inte riktigt så.. visst vill man väl ge sitt barn det bästa, men de måste lära sig att världen inte kretsar runt dem. Att ge någon det bästa kan betyda så många olika saker, och visst är jag klyschig nu, men kärlek är väl ändå det som räknas mest! Inte presenter och pengar. Att få något man verkligen önskat sig på t ex sin födelsedag eller julafton kan vara underbart! Men om man får allt serverat när som helst på året finns det ju ingen äkta glädje kvar i att få presenter. Det är bara något som hör till vardagen. Gud va tråkigt..
Jag blir äcklad när jag ser såna människor. Hade jag en massa pengar hade jag använt det till att göra världen bättre för de som har det svårt också, inte bara slösa allt på nån odräglig unge som bara ska ha ha ha.

Jag undrar om dom själva nånsin kommer förstå hur patetiska deras liv egentligen är..
/Jenny*

Sick and tired

Ååå.. det är inte ett dugg roligt att vara sjuk! Men jag åkte till skolan och en psykologi-lektion iallafall. Idag handlade det om minnet, super intressant, men mot slutet var det mycket information som trängdes i huvudet. Det är så många ord att komma ihåg och svårt att förstå hur allt hör ihop ibland. Så jag är super nervös inför tentan.. hur ska jag lyckas komma ihåg allt och kunna svara rätt? Jag vill verkligen få godkänt och slippa göra om. Sen spelar det inte så jätte stor roll vilket betyg det blir, behöver inte vara bäst så länge det blir godkänt. Imorn blir det till att läsa lite i boken. Blev inget sånt igår.. jag var helt slut! Tog mig faktiskt ut en sväng på en kort promenad, men jag kände att halsen inte hade orkat om jag gick längre. Var bara så skönt med friskluft, lite sol och att kroppen fick röra på sig.
Ska bli så skönt med långledigt nu, ska inte till skolan förns på måndag.
Jag bara snorar och nyser.. tycker lite synd om mig själv just nu faktiskt. Hoppas att det blir bättre nu när jag får vila.

Kollade på "Låt den rätte komma in" ikväll. Visst var den väl bra, men inte så underbar som vissa tidningar har skrivit. Jag har svårt att gilla tjejen, hon mördar ju folk! Hoppar på dom på äckliga vis.. näe jag kan liksom inte vara på hennes sida när personerna hon dödar, för att själv leva, är helt vanliga människor som inte gjort nå fel. Tycker det är elakt.
Finns så många fler filmer jag vill se också. Måste ta tag i det så jag hänger med i snacket:)

Dags att sova snart.. så trött.
/Jenny*

Mitt huvud spricker snart..

Jag har så ont i huvudet! Har snorat hela dagen också.. jag brukar inte bli så när jag är förkyld men den här gången håller jag på och snörvlar hela tiden. Så skönt att vi är lediga imorn! Ioförsig ska jag väl läsa i den roliga psykologi-boken vi har som är helt på engelska.. livet är inte alltid roligt.
Det har iallafall gått bra idag. Visst har det varit jobbigt att känna mig sjuk och så, men jag får ju vila imorn så det var väl inte hela världen. Vi jobbade i våra grupper med Erasmus-studenterna idag så det blev en massa engelska-pratande. Men jag tycker att vår grupp fungerar så bra att det inte är särskilt jobbigt att prata engelska. Det är så konstigt för jag pratar mycket mer i den här gruppen än vad jag gjort i andra grupper där vi bara varit svenska studenter. Känns som att pressen är mindre nu på något sätt.. vilket är konstigt eftersom det kan bli väldigt pressat när man ska försöka komma på ett visst ord eller försöka förklara något och det inte går så bra. Men vi sitter mer i samma sits nu, ingen av oss i gruppen har engelska som första språk så vi får alla fundera lite extra innan vi säger något:) Men jag tycker faktiskt att det är väldigt kul att få använda engelska för det gör man nästan aldrig annars. Blir lite jobbigt i övergångarna ibland när jag ska skifta mellan språken. Jag känner att det ibland vill ploppa ut lite engelska ord när jag suttit i gruppen trots att jag pratar med någon i klassen som förstår svenska:)

Och idag kom en tjej i klassen tillbaka från Thailand. Super brun så klart.. själv är man alldeles blek och trött. Jag vill verkligen åka utomlands jag också! Det är något av det bästa som finns. Har varit i Thailand två gånger, en gång när jag var 12 tror jag, och i februari förra året. Vill lätt åka tillbaka dit för det är ett är så himla fint och härligt land!
                                       
Tänk vad skönt att bara ligga och sola hela dagarna!



När vi var där förra året åkte vi till en ö och matade apor. Dom var super söta, men jäklar vad dom hoppade efter bananerna! Hade rivsår på benen sen för dom var så ivriga:) Det var en elak apa där som skrämde bort dom andra och gjorde illa dom. Han tyckte jag inte om.. skrek och hade sig så dom andra sprang iväg. Det finns mobbare bland de andra djuren också, inte bara bland människor.
                                     




Vi träffade på fler djur också längs stranden.
                          





Och är man i Thailand måste man titta på något tempel, för det är så himla vackert!
                   


Fy vad jobbigt det är att vara här i kalla Sverige när jag ser dom här bilderna och minns hur härligt det var.. Det blir till att spara pengar och åka iväg så fort det finns tid. Just nu spelar det nästan ingen roll vart jag åker heller, bara det är varmt så jag kan sola och bada!
Nu kommer jag kanske drömma om sol och värme i natt, och vakna väldigt besviken här i -20 gradiga Järvsö imorn..
/Jenny*
  

Nöjd

Har suttit och kollat igenom mina kassar från gårdagens shoppingtur i stockholm. Mamma och jag var in till Stinsen, en galleria nära där min morbror bor. Där gick vi hela dagen och hade det bra:) Vi blev lite snurriga ett tag, men då gick vi och åt så var vi fit for fight sen igen. Jag har varit dålig på att shoppa, det jag har kommit hem med brukar vara en skiva typ. Och jag har varit feg med kläder, den svenska jantelagen har haft ett starkt grepp om mig. Så kan jag vara fortfarande, tänka att "blir jag inte för uppklädd nu?" "Vad kommer alla tycka om jag har på mig det här?" och så vidare. Det har varit super jobbigt, att aldrig bara kunna strunta i vad folk tycker och ha på mig det jag tycker är snyggt. Men nu har jag blivit lite bättre faktiskt. Jag köper mycket mer kläder som jag inte hade vågat förut. Sen kan jag fortfarande stå och vela om jag verkligen ska ha det på mig..om det passar sig eller om jag kommer verka "fel". Jag önskar verkligen att jag kunde vara lite säkrare i mig själv, men tyvärr är jag inte en av dom människor med särskilt bra självförtroende..
Strunt i det nu, där kan jag bli fast länge om jag börjar fundera över sådant.
Det var iallafall väldigt roligt att få shoppa loss! Jag kom hem några kassar rikare och lite pengar fattigare. Hur mycket fattigare vet jag faktiskt inte.. tänkte ta och kolla upp det. Men jag tycker att jag förtjänade att spendera nu, händer inte så ofta annars. Och jag är så himla nöjd med det jag köpt! Var ju rea också så ibland gjorde jag riktiga kap. En tröja jag köpte på gina tricot skulla kosta 299kr, men när jag kom fram till kassan bad hon bakom bara om 99kr! Tjänade 200kr och jag visste inte ens om det själv förns jag betalade. Sen skulle jag passa på att köpa en BH eftersom affären Change finns där och jag har svårt att få tag på rätt storlek annars. Och då hade dom ett erbjudande om att  medlemmar som köpte t ex en svart BH fick en vit eller hudfärgad på köpet. Så då kom jag därifrån med två stycken, en svart och en vit! Dom kostade 300kr st så det var ett väldigt lyckat köp. Erbjudandet startade igår så jag hade riktig tur. Om vi hade åkt dit på fredagen istället hade det bara blivit en BH.
Det blev en väldigt bra dag måste jag säga. Hela stockholms-resan blev väldigt lyckad. Skönt att komma bort ett tag:)

Dags för skola imorn igen då. Men vi ska jobba i grupperna vi delades in i förra veckan och då kändes det väldigt bra. Hoppas att det går bra imorn också.
Nu är det dags att blåsa håret och sen försöka sova. Imorn står alarmet på 04:30..
/Jenny*

Fredag 30/1

Idag bar det av mot Stockholm. På vägen dit stannade vi i gälve och kollade på en lägenhet där. För det första var den så klart mindre än vad den har sett ut på bilderna på internet. Men visst, jag behöver väl inte ett så stort rum. Synd bara att köket inte alls var särskilt fint.. väldigt litet och gammaldags:( Så typiskt också att det knappt finns några lägenheter kvar ute på internet, förut fanns det hur många som helst att kolla på. Klart det går att göra om köket, men det kommer fortfarande vara litet.. jag är väl lite kräsen, men om jag ska bo där i tre år så vill jag gärna trivas. Får väl se om det dyker upp fler lägenheter att titta på snart. För det skulle vara grymt skönt att slippa pendla och ha en lägenhet i gävle!

Väl i stockholm följde jag och mamma med pappa när han skulle på nått företag och hälsa på nån.. trodde att vi kanske skulle kunna kolla in nån affär också, men så blev det inte. Höll på att vricka fötterna av mig när jag försökte hänga med föräldrarna. En positiv sak var iallafall maten vi åt till lunch, så jäkla gott! Men annars var det mest jobbigt, en massa gående och inte så mycket roligt.
Nått som iallafall var roligt var när vi klev av pendeln och hade hittat morbror. När vi gick igenom spärren så visade mamma våran remsa för tanten i luckan, så jag kikade också in där när jag gick förbi för att visa att jag var med mamma. Sen när jag vänder mig om står det en vakt där som ser arg ut och halvt skriker "betala" eller nått liknande. För det första är jag så jäkla lätt-skrämd så jag blev livrädd för att jag inte var beredd. Sen blev jag nervös och skulle börja förklara att mamma betalat för mig, men då började vakten skratta. Han sa förlåt och "jag bara skojade prinsessan":) Han var rolig, men jäklar vad rädd jag blev när han hoppade fram så där! Ett roligt minne från stockholm -09.
Kusin Jesper var så gullig när vi kom hem dit och han fick "påsk-ägg"(Jespers ord för Kinder-ägg) av oss. Han blev super glad när han öppnat paketet, att få påsk-ägg är det bästa han vet. Men direkt när han öppnat det lade han in äggen i godis-skåpet istället för att öppna och äta. När Pär sa att han fick öppna även fast det inte var lördag höll han på spricka av glädje:)
Kvällen blev riktigt lyckad, vi åt sushi! Det är så jäkla gott, och det är inte ofta man får äta riktig köp-sushi. Vet inte hur många bitar jag proppade i mig, tappade räkningen ganska fort.
Synd att lägenheten inte var den finaste.. annars blev det en väldigt bra dag med god mat:)

/Jenny*

RSS 2.0